Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri, 24 noiembrie, că a testat un vaccin anti-COVID experimental, sub formă de spray nazal, informează Libertatea.ro.

Președintele rus a testat acest vaccin anti-COVID-19 cu administrare nazală, la scurt timp după ce a primit a doua doză a vaccinului rusesc Sputnik V.

„Totul a durat 15 minute, cu perioada de observație cu tot. Nu am simțit nimic, pur și simplu nimic. Astăzi de dimineață am făcut deja sport”, a menționat Putin.

Președintele Rusiei și-a repetat rugămințile către populație atât de a se vaccina, cât și de a se revaccina pentru a combate cel mai recent și mai mortal val de pandemie de până acum, cu peste 1.000 de decese pe zi înregistrate în ultimele săptămâni. Totuși, el a precizat că se opune în continuare vaccinării obligatorii.

Doar 37% dintre ruși sunt complet vaccinați, conform monitorizărilor, în timp ce autoritățile spun că imunitatea de turmă a Rusiei a depășit 50%.

Rusia este printre țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cu un total de peste 9,4 milioane de infecții și peste 266.000 de decese înregistrate oficial.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!