/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Interes redus pentru Colegiul disciplinar al judecătorilor. Termenul concursului, extins, după ce doar 6 candidați au depus dosarele pentru un fotoliu de membru

missing
26 noiembrie 2021, ora 17:54

Doar șase candidați au fost depus dosarele la concursul pentru selectarea candidaților la funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor, din rândul societății civile. Numărul dosarelor înregistrate este egal cu numărul locurilor vacante. 

Astfel, comisia de selecție a decis prelungirea concursului, până în data de 6 decembrie.

În urma acestuia, urmează a fi selectați doi candidați la funcția de membru titular și patru candidați la cea de membru supleant în Colegiul disciplinar al judecătorilor.

Candidații trebuie să aibă o reputație ireproșabilă, să dețină o experiență în domeniul dreptului de cel puțin șapte ani, să nu fie deputat, consilier sau funcționat public, să fie cetățean moldovean și să nu facă parte dintr-un partid.

De asemenea, pretendenții la fotolii nu pot fi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii sau colegiilor acestuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram