/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Un nou sezon al serialului documentar "Dincolo de Nistru"! Sâmbătă, doar la TV8

26 noiembrie 2021, ora 22:11

De mâine, la TV8 începe al doilea sezon al serialului documentar “Dincolo de Nistru”. Filmul se bazează pe istoria oamenilor din zona transnistreană. Fiecare episod prezintă istoria unui personaj, care prin prisma poveștii lui de viață , scoate în evidență problemele cu care se confruntă locuitorii unui spațiu izolat de aproape 30 de ani.

În primul sezon al serialului documentar, Dincolo de Nistru, realizatorii emisiunii spun că au identificat diverse probleme cu care se confruntă locuitorii din regiunea transnistreană. Astfel, aceștia au încercat să răspundă la întrebările oamenilor, care rămân fără răspunsuri deja de trei decenii…

Am încercat să formulăm un șir de întrebări din numele lor și a celor care ne privesc și ne urmăresc, pentru că urmărind emisunea noastră, poți afla răspuns la întrebările: de ce avem oameni înarmați pe râul Nistru, de ce ne este interzis accesul în regiunea transnistreană. Ce înseamnă regiunea transnistreană?

Primul sezon a avut 40 de episoade, filmate în 40 de săptămâni – un record de ritm de producție, sunt de părere realizatorii emisiunii. Sezonul doi, va fi diferit de primul, mai ales prin durata mai mare a filmelor.

Noi lucrăm în stil documentar, noi nu facem reportaje din zona de securitate, noi facem mici istorii ale oamenilor care acolo locuiesc, ca toți să cunoască cum e să trăiești la marginea țării când știi că la gard cineva cu arma stă îndreptată spre tine.

Proiectul este o mare provocare pentru cei doi realizatori, Viorica Tătaru și Andrei Captarenco. Totuși, rezultatul îi bucură, mai ales că emisiunea este realizată doar de ei: de la idee până la emisie.

Serialul va putea fi urmărit, săptămânal, în fiecare zi de sâmbătă, începând cu ora 18:30.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram