/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Germania și Cehia anunță primele cazuri suspecte de infectare cu varianta Omicron. Un prim caz a fost identificat pe aeroportul din Frankfurt

missing
27 noiembrie 2021, ora 16:10

Un prim caz suspect de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă recent din Africa de Sud, transmite digi24 cu referire la au anunțat autorităţile regionale din landul Hessa, în centrul țării. Și Cehia verifică un caz suspect de infectare cu Omicron, la o persoană care a petrecut o perioadă de timp în Namibia.

„Varianta Omicron, după toate probabilitățile, este deja prezentă în Germania”, a anunţat ministrul regional al afacerilor sociale, Kai Klose.

Teste realizate vineri asupra unui pasager care a aterizat pe Aeroportul din Frankfurt, venind din Africa de Sud, au arătat „mai multe mutații specifice variantei Omicron”, a adăugat el.

Noua variantă de coronavirus, detectată pentru prima dată joi în Africa de Sud, este considerată „îngrijorătoare” de către Organizația  Mondială a Sănătății. Ea prezintă un risc crescut de contaminare comparativ cu celelalte variante, inclusiv Delta, care sunt dominante și deja foarte contagioase.

Există un caz suspect și în Cehia  în cazul unei persoane care a petrecut o perioadă de timp în Namibia, a anunţat sâmbătă Institutul Naţional de Sănătate Publică de la Praga.

Vineri a fost confirmat primul caz de infectare în Europa cu nouă variantă „mutant” de coronavirus. Cazul a fost descoperit în Belgia. Omicron a fost de asemenea identificată în Malawi, în Israel, la o persoană venită din Malawi, în Botswana şi în Hong Kong.

Între timp, de teama variantei Omicron, SUA și Canada au anunțat că închid granițele  pentru persoanele care vin din sudul Africii. Această decizie, luată în urma unor măsuri similare anunţate în special de ţările europene, vine într-un moment în care preşedintele american Joe Biden tocmai a redeschis graniţele pentru persoanele din întreaga lume, la începutul lunii noiembrie, cu condiţia ca acestea să fie vaccinate împotriva Covid, măsură luată după 20 de luni de restricţii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram