/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Olanda ia măsuri drastice în contextul pandemiei COVID-19. După ora 17:00 se închide totul. Cei care vor să meargă în vizită, se testează

missing
27 noiembrie 2021, ora 12:20

Începând de astăzi, aproape totul se închide în Olanda de la ora 17.00. Decizia vine în contextul în care a crescut dramatic  numărul de infectări cu coronavirus, transnite digi24.

Măsurile au fost anunțate de premierul Mark Rutte și se referă, printre altele, la magazine, baruri, restaurante, cinematografe și saloane de înfrumusețare. Rămân deschise doar magazinele esențiale. Autoritățile preconizează că măsurile  vor provoca noi tensiuni.

„Trebuie să fim realiști, infectările zilnice sunt din ce în ce mai multe. Toate cercetările arată că ne-am schimbat prea puțin comportamentul începând cu 12 noiembrie”, a menționat premierul olandez, Mark Rutte.

Recomandările privind reducerea călătoriilor, vizitele și mai ales cele privind munca de acasă vor fi mai stricte. Autoritățile recomandă cetățenilor să rămână acasă cât mai mult timp posibil. În ceea ce privește vizitele, se recomandă participarea a cel mult patru invitați cu vârste de peste 13 ani, iar vizitele să se limiteze la o singură gospodărie. Iar înainte de vizite, oamenii să se testeze.

Zilele trecute, Olanda a fost zguduită de o serie de proteste violente după ce autoritățile au anunțat noi restricții. Demonstranții au incendiat mașini, au spart vitrine și au aruncat cu pietre în polițiștii care au răspuns cu tunuri cu apă și gloanțe de cauciuc.

Între timp, din cauza numărului mare de pacienți COVID, spitalele sunt nevoite să anuleze operații. Zilnic sunt raportate peste 21 000 de infectări și asta  în ciuda ratei de vaccinare de 85%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram