/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Au pedalat în jurul primăriei, apoi au mers la MAI. Un grup de tineri cere amenajarea benzilor pentru bicicliști

missing
27 noiembrie 2021, ora 19:54

Au pedalat în jurul primăriei câteva cercuri, după care s-au dus la Ministerul de Interne. Așa și-a arătat indignarea față de lipsa benzilor pentru bicicliști un grup de tineri. Aceștia au protestat aseară în speranța că autoritățile le vor auzi doleanțele. Tinerii spun că în lipsa unei infrastructuri adecvate, de multe ori le este frică să circule cu bicicleta prin Capitală. Deși nu este prima dată când își arată revolta, solicitarea lor a rămas în aer. Astăzi, responsabilii de la primărie nu ne-au răspuns la telefon.

”Vrem străzi sigure!”

Aseară, câteva zeci de tineri, îmbrăcați în veste reflectorizante, s-au urcat pe biciclete și pedalând au făcut înconjurul primăriei de cinci ori. După care au mers la Ministerul de Interne. Tinerii spun că sunt sătui să fie ignorați de autorități și de multe ori nerespectați de șoferi, așa că au decis să-și spună off-ul, în speranța că vor fi auziți.

”Deși proiecte sunt foarte multe, proiecte de reconstrucție a drumurilor, avem multe propuneri, dar primăria tace, de aceea noi am decis să ieșim.”

Printre pasionatii de miscare pe doua roti s-a numarat si această tânără. Ea spune că este în pericol de fiecare data cand circula printre masini ori pe langa trotuare.

La protest au venit nu doar bicicliști.

Le-au dat dreptate și unii pietoni, care treceau prin preajmă.

Vasile Fotescu, președintele Clubului Cicliștilor amatori susține că de ani de zile luptă pentru amenajarea pistelor de bicicliști în Chișinău, însă deocamdată fără rezultat.

Astăzi, nimeni din responsabilii de la Primarie nu ne-au răspuns la telefon. Acum câteva zile, însă șeful interimar al Direcției Generale Transport, Vitalie Mihalache, a spus că va organiza o întâlnire cu comunitatea de bicicliști și vor încerca să găsească împreună o soluție. Potrivit lui Mihalache, în prezent, cel mai dezvoltat tip de transport alternativ de la noi sunt bicicletele. Anterior, au mai fost tentative de a amenaja piste pentru bicicliști pe străzile din capitală. Acum doi ani, pe bulevardul Ștefan cel Mare a apărut o alee de culoare roz, care, deși nemarcată, era considerată ca fiind pentru deplasarea bicicletelor. Și mai devreme, în 2017, Chișinău a ajuns motiv de glume după ce pistele de culoare galbenă, trasate haotic, dădeau fie în gropi, fie în panourile stradale. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică, de la începutul acestui an s-au produs peste o sută de accidente rutiere cu implicarea bicicliștilor, în urma cărora 11 oameni au decedat, iar alții 103 au fost răniți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram