social

CEC a acreditat 78 de observatori naționali și internaționali în vederea monitorizării turului II al alegerilor locale din 5 decembrie

29 noiembrie 2021, ora 16:48
Distribuie:

Comisia Electorală Centrală a acreditat  75 de observatori naționali din partea Asociației obștești „Centrul pentru Investigații Juridice și Apărarea Drepturilor Omului” și trei observatori internaționali din partea Ambasadei Republicii Turcia, în vederea monitorizării turului doi al alegerilor locale noi.

Totodată, s-a constatat că observatorii care au fost acreditați pentru monitorizarea alegerilor locale noi din 21 noiembrie sunt în drept să-și desfășoare activitatea și în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin.

Amintim că, CEC a stabilit la data de  5 decembrie 2021, desfășurarea turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în șase localități: municipiul Bălți, satul Opaci, raionul Căușeni, comuna Hârtop, raionul Cimișlia, orașul Cupcini, raionul Edineț, satul Bălceana, raionul Hâncești și comuna Cneazevca, raionul Leova.

În buletinele de vot vor fi înscriși primii doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile locale noi din 21 noiembrie. Înscrierea în buletin a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obținute în primul tur de scrutin. Dacă unul din cei doi candidați se retrage din cursa electorală cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura cu participarea candidatului rămas și a următorului candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur.

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur de scrutin.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram