/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/DOC/ Start sezonului de vânătoare în R. Moldova. Care sunt cotele de vânătoare pentru sezonul 2021-2022

29 noiembrie 2021, ora 10:18

Începând cu ziua de duminică, 28 noiembrie, s-a dat start sezonului de vânătoare în Republica Moldova în conformitate cu Ordinul Ministerului Mediului. În acest context, cota de recoltare la vulpi și șacali este nelimitată.

În urma unei întâlniri la care au participat președinții și membrii colectivelor de vânători, șeful SVP, al INSP, dar și Poliția Capitalei, au fost aprobate cotele de vânătoare pentru sezonul de vânătoare 2021-2022. Astfel, speciile precum: iepurele de câmp, fazanul, porumbelul gulerat, gâsca, rața, lișița și găinușa de baltă pot fi vânate pe terenurile preponderent neîmpădurite, atribuite asociațiilor de vânători și pescari de către autoritățile administrației publice locale.

Totodată, vânătorii nu au dreptul de a împușca păsările și animalele care sunt interzise vânatului, este interzis folosirea cartușelor cu glonț de oțel sau alte tipuri de cartușe interzise prin lege.

Orice abatere de la legislație urmează a fi pedepsită cu răspundere penală sau contravențională.

Amintim că, săptămâna trecută, Societatea Vânătorilor și Pescarilor din Republica Moldova au anunțat că vor organiza sâmbătă, 27 noiembrie, la ora 10:00 proteste pe tot teritoriul țării, inclusiv în Piața Mariii Adunării Naționale din Chișinău și în fața Guvernului pentru a cere începerea sezonului de vânătoare.

Cu un anunț în acest sens a venit președintele SVPM, Oleg Ciocoi, care a îndemnat toți vânătorii să iasă la protest pentru a apăra interesele membrilor Societății. Societatea Vânătorilor și Pescarilor are peste 14 mii de membri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram