social

Președintele raionului Drochia, amendat cu 3.500 de lei pentru exces de putere

29 noiembrie 2021, ora 11:51
Distribuie:

Președintele raionului Drochia a fost sancționat contravențional de către instanța de judecată într-un dosar de exces de putere, aflat în gestiunea CNA. Potrivit actului de constatare, funcționarul și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu prin executarea incorectă a unei decizii a Consiliului raional Drochia. 

CNA a întocmit proces contravențional în privința acestuia, prin care s-a constatat că președintele ar fi eliberat o scrisoare de garanție în numele Consiliului, chiar dacă nu avea împuterniciri în acest sens. Scrisoarea de garanție acorda un ajutor material de 109 500 lei Asociației pescarilor amatori din raion, pentru procurarea puilor de pește în asortiment.

Prin decizia magistraților de la Drochia, din 26.11.2021, funcționarul a fost recunoscut vinovat de săvârșirea unei acţiuni care depăşeşte în mod vădit limitele drepturilor şi atribuţiilor acordate prin lege şi care contravine intereselor publice. Acesta a fost amendat cu 3 500 de lei și privat de dreptul de a deține funcția de președinte de raion pe un termen de șapte luni.

Decizia este de primă instanță și nu este executorie.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram