/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Maib în parteneriat cu Bursa de Valori din Londra și Renaissance Capital a organizat Forumul investițional Moldovan Capital Markets Day

missing
29 noiembrie 2021, ora 20:56

Recent la Londra s-a desfășurat Forumul investițional Moldovan Capital Markets Day – eveniment organizat de MAIB, cea mai mare bancă din Moldova, în parteneriat cu Bursa de Valori din Londra și Renaissance Capital.

Giorgi Shagidze, CEO maib: „A fost un eveniment foarte important și la nivel înalt, care a plasat Moldova pe harta de investiții a comunității internaționale, a investitorilor de succes de pe piața de capital și, în general, a jucătorilor de pe piața de capital. Potențialul Moldovei și oportunitățile de investiții sunt mari – acesta a fost unul dintre mesajelecheie pe care le-am comunicat publicului.”

În cadrul forumului, investitorii și-au arătat interesul față de perspectivele economice și climatul investițional al Republicii Moldova.

Vytautas Plunksnis, Președintele Consiliului maib: „Singura modalitate prin care Moldova se poate dezvolta este prin atragerea investițiilor, deoarece acestea creează, de obicei, mai multe locuri de muncă, care ulterior aduc mai multe venituri oamenilor, iar economia începe să crească.

La eveniment au participat investitori internaționali, reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, Băncii Naționale a Moldovei, Bursei de la Londra, Băncii Mondiale, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, FMI, dar și manageri ai mai multor companii de succes autohtone.

Vasile Tofan, președintele consiliului de administrație Purcari: „Cred că este o oportunitate extraordinară pentru Moldova, de a atrage investiții mari, investiții pe care nu le-am avut în ultimii 30 de ani. Și evenimentul de la Londra va reprezenta un catalizator major pentru ca acești investitori să afle despre Moldova, să fie interesați de Moldova și să-și aducă investițiile lor în țara noastră.”

Maib servește aproape 30% din populaţia țării și este unul dintre cei mai mari angajatori din republică.

Maib are o cotă de 34% credite şi o cotă de 31% din depozitele din întregul sistem bancar

(P.) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram