social

/VIDEO/ Un șofer moldovean riscă ani grei de închisoare, după ce a încercat să treacă vama cu 220 000 de țigarete

29 noiembrie 2021, ora 16:32
Distribuie:

Un șofer de camion, în vârstă de 41 de ani este cercetat penal după ce a fost prins în timp ce încerca să treacă punctul de trecere al frontierei Cahul cu 11.200 de pachete de țigări. Produsele din tutun au fost descoperite în locuri special amenajate, cu ajutorul câinelui  Serviciului Vamal, într-un camion care se deplasa în Turcia, fără încărcătură.

Fiind suspectat, camionul a fost supus controlului fizic. Prin urmare, funcționarii vamali au constatat că autovehiculul a fost reutilat, prin montarea unui perete dublu în remorcă, unde au fost tăinuite 220.000 de țigarete.

În urma acțiunilor de investigare, au fost descoperite aproximativ 9.960 de pachete de țigări de diverse mărci, cu timbru de acciză a Republicii Moldova, iar peste 1.200 de pachete de țigări au fost extrase din podeaua dublă.

Suspectul, cetățean al Republicii Moldova a fost reținut pentru 72 de ore. Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă cu mărfuri accizate se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.

Urmărirea penală pe acest caz a fost exercitată de către Serviciul Vamal în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram