social

Vlad Ţurcanu a fost propus pentru funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”

29 noiembrie 2021, ora 19:20
Distribuie:

Vlad Ţurcanu a fost propus Parlamentului pentru funcţia de director general al IP Compania „Teleradio-Moldova” (TRM). Pentru candidatura lui au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de Supraveghere şi Dezvoltare (CSD) al TRM, reuniţi luni, 29 noiembrie, în prima şedinţă.

Informaţia a fost confirmată pentru trm.md de Sergiu Stanciu, membru al CSD. Potrivit lui Stanciu, candidatura lui Vlad Ţurcanu a venit din partea preşedintelui CSD, Arcadie Gherasim.

„Abia aştept să ajung în comisia parlamentară pentru audieri. Atunci voi spune mai multe, pentru că acum mă pregătesc pentru acest exerciţiu, dar vă pot confirma că într-adevăr aşa este. Mai departe nu mă grăbesc să îmi expun platforma mea de lucru, pentru că ea urmează să fie prezentată comisiei parlamentare”, a declarat pentru trm.md Vlad Ţurcanu.

Vlad Ţurcanu a fost în perioada 2012-2016 consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul general este desemnat pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram