social

Felicia Chifa este noua președintă a Consiliului de mediere

30 noiembrie 2021, ora 09:15
Distribuie:

Felicia Chifa este noua președintă a Consiliului de mediere. Aceasta a fost aleasă prin vot anonim, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului de mediere care a avut loc luni, 29 noiembrie.

Secretara de Stat, Veronica Mihailov-Moraru a menționat la deschiderea ședinței că așteptările de la membrii Consiliului de mediere sunt mari, însă și Ministerul Justiției urmează să se implice activ în promovarea medierii.  Acțiunile în acest sens sunt prevazute si in în Planul de acțiuni, cât și în Strategia de dezvoltare a sectorului justiției, care urmează a fi adoptată.

Ministerul Justiției își propune să eficientizeze instituția medierii în contextul promovării măsurilor alternative de soluționare a litigiilor.

Consiliul de mediere este un organ înfiinţat pe lângă Ministerul Justiţiei cu scopul de a organiza şi coordona activitatea mediatorilor. Acesta a fost instituit în anul 2007 prin legea cu privire la Mediere (intrată în vigoare în 2008).

Consiliul de mediere este compus din 9 membri desemnaţi prin ordinul Ministrului Justiţiei, în baza rezultatelor concursului public organizat de Ministerul Justiţiei. Termenul mandatului membrilor Consiliului de mediere este de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii lui o singură dată, iar mandatul Preşedintelui Consiliului este pentru o durată de 2 ani.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram