/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Noile vaccinuri împotriva variantei Omicron ar putea fi aprobate în trei-patru luni

missing
30 noiembrie 2021, ora 14:06

Factorii responsabili din cadrul Agenției Europene de reglementare a medicamentului (EMA) au declarat, astăzi, că ar putea aproba vaccinurile adaptate la varianta Omicron a coronavirusului în trei – patru luni, transmite digi24.

Totodată, instituția specifică că actualele seruri oferă în continuare protecție. Cu un raport în fața Parlamentului European, directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului, Emer Cooke, a spus că nu se cunoaște dacă producătorii de vaccinuri vor trebui să-și modifice serurile pentru a oferi protecție împotriva Omicron, dar că EMA se pregătește pentru această posibilitate.

Șeful producătorului de vaccinuri Moderna a avertizat că este puțin probabil ca actualele vaccinuri Covid-19 să fie la fel de eficiente împotriva variantei Omicron precum sunt față de versiunea Delta.

În februarie, EMA a emis un ghid pentru a accelera procesul de aprobare pentru producătorii care-și modifică vaccinurile anti-Covid-19 astfel încât să ofere protecție împotriva noilor variante. Omicron are în comun câteva mutații cheie cu două variante anterioare, Beta și Gamma, care le-a făcut mai puțin vulnerabile în fața vaccinurilor. Pe lângă aceasta, Omicron are 26 de mutații unice, multe dintre ele în regiuni țintite de anticorpii produși de vaccin.

Între timp, statele europene raportează creșterea numărului de îmbolnăviri și răspândirea rapidă a noii tulpini a virusului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram