/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Vaccinarea împotriva COVID-19 bate pasul pe loc în R. Moldova. La moment doar 27% din populația țării este imunizată cu schema completă

missing
30 noiembrie 2021, ora 20:23

Vaccinarea împotriva COVID-19 bate pasul pe loc în Republica Moldova. Ministerul Sănătății anunță că în prezent doar 27% din populația țării este imunizată cu schema completă.

Cu mai multe detalii a venit secretara de stat din cadrul Ministerului Sănătății care a declarat că aproximativ 23 de mii de vaccinuri sunt administrate pe parcursul unei săptămâni în țară.

„Conform datelor puse la dispoziția Ministerului Sănătății, până în prezent peste 27% din populația din Republica Moldova au finisat schema completă de vaccinare. Aproximativ 23 de mii de vaccinuri se administrează pe lună, adică circa 4 mii de seruri zilnic”, a relatat Svetlana Nicoalescu.

Potrivit informațiilor prezentate de către minister în Republica Moldova se astestă o reducere a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus dar și a cazurilor de deces.

În ultimile șapte zile s-a înregistrat o incidență de 114 cazuri la 100 mii populație. În acest context sub cod portocaliu de alertă rămân municipiile Chișinău, Bălți și teritoriile Basarabeasca și Dondușeni.

„O reducere s-a înregistrat și în rândul cazurilor de deces. În săptămâna trecută au fost raportate 235 de cazuri de deces, o reducere cu 30%  față de numărul de decese înregistrate în săptămâna precedentă”, a mai menționat secretara de stat.

În urma despistării noii tulpini Omicron de coronavirus, Ministerul Sănătății îndeamnă cetățenii să fie prudenți, să evite țările din sudul Africii, iar în cazul în care se întorc dintr-o țară cu probabilitate de infectare să monitorizeze starea fizică, iar la primele simptome să solicite testare în condiții specializate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram