social

/VIDEO/ Zile numărate până la Crăciun! Unde vor merge moldovenii în vacanță și cât sunt gata să scoată din buzunare

30 noiembrie 2021, ora 18:20
Distribuie:

Au rămas zile numărate până la sărbătorile de Crăciun și Revelion, așa că unii moldoveni și-au făcut deja planuri de călătorie. Și în acest an, destinațiile exotice sunt pe listele celor dornici de senzații inedite, și asta în pofida faptului că prețurile au mai crescut. Dar au de unde alege și cei care vor odihnă activă la preț rezonabil. Cei mai mulți optează pentru o vacanță la munte, mai aproape de casă și mai în siguranță, dat fiind că suntem, totuși, în pandemie.

Pe domnul Ion l-am întâlnit în fața unei agenții de turism. Bărbatul ne-a povestit că a venit recent de la muncă de peste hotare și a decis ca, în acest an, să petreacă sărbătorile într-un mod mai deosebit. Deși nu a rezervat din timp biletele de călătorie speră să mai găsească o ofertă avantajoasă și să plece în Egipt. Banii nu sunt o problemă, spune el, important e să petreacă sărbătorile frumos.

„ – Am fost plecat peste hotare. Acum am revenit și vrem să ne odihnim puțin.”

„ – Cam cât sunteți gata să scoateți din buzunare?

– Eu știu, cât a costa, plus să mai luăm ceva deasupra. Cred că o mie, o mie și ceva.”

Nu e singurul care se gândește să plece în Egipt, în acest an. Destinațiile exotice, nisipul auriu și vremea caldă ademenesc tot mai mulți moldoveni.

„ – Eu aș prefera personal marea și soarele.

– În Egipt, Maldive, unde doriți să mergeți?

– Ei da unde? În Egipt cred că, prețul e mai convenabil și mai rezonabil aș spune.”

Prețurile pentru destinațiile exotice au mai crescut, în ultimul an, recunosc reprezentanții agențiilor de turism. De aceea, moldovenii se gândesc bine, înainte de a plăti banii. Totuși, pentru perioada sărbătorilor de iarnă cele mai populare destinații rămân a fi stațiunile montane din Ucraina și România. Aici, preţul pentru un sejur de 3-5 zile zile, care include transportul şi perfectarea actelor necesare, variază între 150 și 500 de euro pentru o zi. Asta în funcţie de condiţiile oferite de pensiuni sau hoteluri, dar evident, depind şi de preferințele clienților.

„Desigur cele mai solicitate destinații sunt România și Ucraina. Deoarece și prețurile sunt mai mici și numărul de zile disponibile sunt mai puține și mult mai aproape de Republica Moldova.”

Un factor important pentru a selecta destinația pentru vacanța de Crăciun sau Revelion sunt în acest an și condițiile de protecție împotriva Covid 19. În timp ce unele țări și hoteluri acceptă turiștii doar cu testul PCR, altele cer obligatoriu ca persoanele să fie vaccinate.

„În România, 95 de procente din hoteluri cer strict certificatul de vaccinare, pe când în Bukovel, deocamdată, ne acceptă și cu testul PCR.”

În acest an, rezervările pentru vacanțele de iarnă au crescut dublu față de anul 2019, ne-au spus reprezentanții unor agenții de turism. Motivul ar fi dorința moldovenilor de a se odihni, după ce, în 2020, situația a fost incertă, iar oamenii au preferat să petreacă sărbătorile acasă.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram