/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

A fost finalizată cauza penală în privința unei persoane apropiate PDM care a pretins suma de 150 mii de euro pentru numirea în funcție a viceministrului Transporturilor

01 decembrie 2021, ora 12:15

Procuratura anticorupție anunță finalizarea cauzei penale în privința uneia dintre persoanele care au fost implicate în schema prin care s-a pretins suma de 150 de mii de euro pentru numirea lui Alexei Vîrlan Filip în funcția de vice-ministru la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

„Procuratura Anticorupție informează opinia publică despre terminarea urmăririi penale în privința uneia dintre persoanele, învinuite de săvârșirea infracțiunii manifestată prin aceea că aceasta în perioada lunilor noiembrie – decembrie 2010, acționând împreună și de comun acord cu o altă persoană, folosindu-se de statutul său în cadrul Partidului Democrat din Moldova, a pretins de la Alexei Vîrlan Filip mijloace bănești în sumă de 150 mii euro, susținând că are influență asupra persoanelor publice și cu funcție de demnitate publică, pe care îi poate determina să dispună numirea lui Vîrlan Alexei Filip în funcția de vice-ministru al transporturilor și infrastructurii drumurilor și respectiv în acest sens a primit o primă tranșă în sumă de 50 000 euro”, se arată într-o notă informativă emisă de către Procuratură.

Reprezentanții Procuraturii informează că, în gestiunea instituției a rămas o altă cauză penală, privind învinuirea celuilalt co-autor al săvârșirii infracțiunii, în privința căruia materialele cauzei penale au fost disjunse într-o procedură separată, din motivul eschivării acestuia de la organul de urmărire penală.

Totodată, față de persoana dată a fost aplicată măsura de arest preventiv, fiind anunțat în căutare internațională.

Porucrorii susțin că persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Potrivit Ziarului de Gardă, Zahar Zanosiev este cel care a fost trimis pe banca acuzațiilor, după ce în anul 2011, Alexei Vârlan a depus o plângere la Procuratura Anticorupție (PA), cerând investigarea acțiunilor a trei persoane: Zahar Zanosiev, Vitalie Czine-Mocan și Iurie Bolboceanu, pe atunci, deputat în Parlamentul R. Moldova din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM). Vârlan reclama faptul că, în noiembrie 2010, în schimbul numirii sale în funcția de viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, aceștia au pretins 150 de mii de euro și au primit 50 mii.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram