externe

/FOTO/ Tel Aviv a fost desemnat cel mai scump oraș din lume. Vezi cum arată acesta noaptea

01 decembrie 2021, ora 16:00
Distribuie:

Orașul Tel Aviv a fost desemnat cel mai scump oraș din lume. Cel puțin asta arată un clasament realizat de publicația The Economist, scrie Digi24.ro.

Considerat a doua Capitală a Israelului, Tel Aviv a urcat cinci poziții, în contextul creșterii costurilor de trai în toată lumea, ajungând pentru prima dată pe prima poziție a clasamentului realizat de divizia Economist Intelligence Unit a faimoasei publicații britanice. Tel Aviv a urcat în clasament și datorită întăririi shekelului în raport cu dolarul, dar și din cauza creșterilor prețurilor pentru transporturi și alimente.

Indicele Worldwide Cost of Living Index este calculat comparând prețurile în dolari pentru bunuri și servicii în 173 de țări. Astfel, Paris și Singapore au împărțit locul doi, ele fiind urmate de Zurich și Hong Kong. New York a fost pe locul șase, iar Geneva pe locul șapte. Top 10 a fost completat de Copenhaga, Los Angeles și Osaka.

Anul trecut, prima poziție a fost împărțită de Paris, Zurich și Hong Kong. Datele pentru 2021 au fost colectate în august și septembrie.

Restricțiile impuse de pandemia de coronavirus „au perturbat alimentarea cu mărfuri, ducând la eliminarea stocurilor și creșterea prețurilor”, a spus Upasana Dutt de la Economist Intelligence Unit.

Cel mai ieftin oraș din lume în anul 2021 a fost desemnat orașul Damasc.

Sursa foto: marriott.co.uk

Sursa foto: lonelyplanet.com

Sursa foto: mosaico-cem.it

Sursa foto: aurora-israel.co

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram