/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Membrii CEC se întrunesc în ședință pentru a examina veniturile și cheltuielile declarate de Marina Tauber în campania electorală

missing
01 decembrie 2021, ora 16:27

Membrii Comisiei Electorale Centrale se întrunesc miercuri, 1 decembrie, începând cu ora 17:00 într-o nouă ședință. Aceștia urmează să examineze raportul cu privire la controlul reflectării veniturilor și cheltuielilor candidatei din partea Partidul Politic „Șor”, Marina Tauber, în campania electorală pentru alegerile locale din municipiul Bălți.

Un alt subiect de pe ordinea de zi a Comisiei Electorale Centrale ține de aplicarea unor hotărâri ale Comisiei Electorale Centrale în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în unele localități din 5 decembrie 2021, dar și atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul sătesc Văleni, raionul Cahul.

Amintim că, săptămâna trecută, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, deputata PAS, Doina Gherman, a declarat că Partidul ȘOR „a cheltuit mai mulți bani în campania electorală decât ar fi declarat”, iar în acest sens, au fost depuse, sesizări.

„Noi avem multe întrebări și suntem în așteptare să vedem dacă există anumite probe concludente. Cu ochiul liber s-a văzut cum Partidul „ȘOR” a vărsat milioane în această campanie”, a menționat deputata PAS.

Potrivit Doinei Gherman, în raportul Partidului „ȘOR”, prezentat Comisiei Electorale Centrale (CEC), se regăsește suma de 690 de mii de lei.

„Se vede că au fost cheltuiți mai mulți bani. 43 de corturi în tot orașul, zeci de leduri zilnic care rulau tot felul de povești. Înțeleg că au fost mai multe sesizări, pe ultima sută de metri, în raport cu mai multe încălcări ale candidatului Partidului „ȘOR””, a subliniat Doina Gherman.

În urma alegerilor din 21 noiembrie, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin urmează să candideze în turul II al alegerilor locale pentru funcția de primar în municipiul Bălți. În primul tur, Marina Tauber a obținut 47,93% din sufragii, fiind votată de 15.918 alegători, iar Nicolai Grigorișin a obținut 20,93% din voturile alegătorilor – a fost susținut de 6.951 de oameni.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram