/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Primele declarații ale lui Grigorișin, după ce CEC a anunțat că Judecătoria Bălți va decide soarta lui Tauber

missing
01 decembrie 2021, ora 21:39

Nicolae Grigorișin, candidatul independent rămas în cursa pentru Primăria Bălți, împreună cu Marina Tauber, a venit cu o primă reacție după ce Comisia Electorală Centrală a cerut Judecătoriei Bălți să anuleze înregistrarea reprezentantei Partidului Politic Șor în cursă. 

Într-un live pe pagina sa de Facebook, Grigorișin a sugerat că decizia de astăzi a CEC ar fi legală, iar de acum înainte, totul este în mâinile magistraților de la Bălți.

„Cum va decide instanța, așa va fi. Ați văzut și voi ce se întâmplă. De ce unora li se poate, iar altora nu. Concurenta mea a declarat dor o mie cheltuieli pentru combustibil. Dacă e să numeri tot, s-ar ajunge la 700 – 800 de mii de euro”, a declarat Nicolae Grigorișin.

Candidatul al fotoliul de primar la Bălți i-a îndemnat pe locuitorii municipiului să iasă duminică masiv la vot.

Comisia Electorală Centrală a solicitat Judecătoriei Bălți să anuleze înregistrarea lui Tauber în cursa electorală pentru Primăria Bălți. Pro au votat 6 membri ai Comisiei, iar doi au declarat abținere. Decizia finală urmează a fi luată de instanță. Asta după ce a constatat folosirea fondurilor financiare nedeclarate de cel puțin 34 de mii și depășire plafonului maxim stabilit de către CEC cu cel puțin 9 mii de lei. Mai exact, Tauber este acuzată că ar fi cheltuit bani, pe care nu i-a declarat, pentru a-i hrăni pe simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram