politic

„Copia fidelă a regimului lui Plahotniuc”. Reacția PSRM, după anunțul CEC privind soarta lui Tauber în scrutinul de la Bălți

02 decembrie 2021, ora 09:16
Distribuie:

Partidul Socialiștilor critică dur decizia de miercuri seară a Comisiei Electorale Centrale de a cere Judecătoriei Bălți să anuleze înregistrarea Marinei Tauber în cursa electorală pentru Primărie. „Copia fidelă a regimului lui Plahotniuc”, menționează socialiștii într-un comunicat de presă, în care constată că actuala guvernare „pășește activ pe calea capturării statului după modelul odios al lui Vladimir Plahotniuc”. 

„Anume sub acest aspect trebuie privită decizia abuzivă din noaptea trecută a Comisiei Electorale Centrale, subordonate regimului de la guvernare, care, la indicația directă a Maiei Sandu, a anulat votul popular al cetățenilor din municipiul Bălți”, se arată în comunicat.

În opinia celor de la PSRM, decizia CEC reprezintă „o ilegalitate și un abuz din partea regimului, care a utilizat în interes de grup instituțiile statului.

„Exact la fel a procedat regimul Plahotniuc în raport cu alți concurenți electorali, pe care i-a scos ilegal din cursa electorală sau chiar a anulat rezultatele alegerilor. În esență, regimul nu a făcut altceva decât a anulat votul și opțiunea a circa 48% din cei care au participat în primul tur de scrutin la alegerile noi ale primarului municipiului Bălți”, susțin socialiștii.

Totodată, cei de la PSRM acuză PAS că și-a supus procuratura, justiția și serviciile speciale.

„Toate au fost transformate, ca pe timpul lui Plahotniuc, în instrumente de luptă împotriva oponenților politici, contrar misiunii lor constituționale. De altfel, multe dintre abuzurile din partea acestor instituții sunt realizate de aceiași oameni, care l-au servit pe oligarhul Plahotniuc, iar acum sunt în slujba actualului regim anti-democratic”, potrivit PSRM.

Socialiștii cer misiunilor diplomatice, acreditate la Chișinău, „să ia atitudine față de derapajele de la principiile și normele statului de drept”.

Pe această cale atragem atenția misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău să ia atitudine față de derapajele de la principiile și normele statului de drept.

Miercuri, 1 decembrie, Comisia Electorală Centrală a solicitat Judecătoriei Bălți să anuleze înregistrarea lui Tauber în cursa electorală pentru Primăria Bălți. Pro au votat 6 membri ai Comisiei, iar doi au declarat abținere. Decizia finală urmează a fi luată de instanță. Asta după ce a constatat folosirea fondurilor financiare nedeclarate de cel puțin 34 de mii și depășire plafonului maxim stabilit de către CEC cu cel puțin 9 mii de lei. Mai exact, Tauber este acuzată că ar fi cheltuit bani, pe care nu i-a declarat, pentru a-i hrăni pe simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram