/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Marina Tauber a contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia CEC

02 decembrie 2021, ora 17:29

Candidatul Partidului „ȘOR” pentru funcția de primar în municipiul Bălți, Marina Tauber, a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC, prin care se solicită Judecătoriei Bălți să fie anulată înregistrarea acesteia în cursa electorală. Demersul a fost depus în după-amiaza zilei de 2 decembrie de către aceasta.

Marina Tauber cere instanței să anuleze hotărârea, motivând că aceasta este nefondată.

În cererea de chemare în judecată se menționează că, analizând motivarea hotărârii CEC din 1 decembrie, membrii partidului au constatat că organul electoral a emis un act administrativ individual ilegal. Prin urmare, avocații părții consideră că Partidul „ȘOR” este vătămat în drepturile sale.

Asta după ce, miercuri, 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți să anuleze înregistrarea lui Tauber în cursa electorală pentru Primăria Bălți. Pro au votat 6 membri ai Comisiei, iar doi au declarat abținere.

Ședința de judecată cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber, candidata Partidului „ȘOR”, din cursa electorală pentru funcția de primar în orașul Bălți va avea loc vineri, 2 decembrie, ora 11:00, la Judecătoria Bălți. Natalia Costaș este magistrata care va examina solicitarea Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram