Război în Ucraina, ziua 90: Rusia a preluat controlul a 5 fabrici din industria de apărare

social

Stoianoglo cere suspendarea procedurii de evaluare a performanțelor procurorului general. Chestiunea urmează să fie examinată, astăzi, de CSP

02 decembrie 2021, ora 10:38
Distribuie:

Șeful suspendat al Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo, cere suspendarea procedurii de evaluare a performanțelor procurorului general.

O solicitare în acest sens a fost expediată Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) și urmează să fie examinată în cadrul ședinței de astăzi.

Amintim că anterior, la solicitarea președintelui țării Maia Sandu, CSP a dispus constituirea unei comisii speciale pentru evaluarea performanțelor procurorului general.

Pe 23 noiembrie, CSP a aprobat crearea Comisiei de evaluare din care fac parte cinci membri desemnați de Președinție, CSM, CSP, Ministerului Justiției și un reprezentat al procurorului suspendat Stoianoglo. De asemenea, în componența comisiei au  mai fost incluși  și doi experți străini.

Potrivit ultimelor modificări operate la legea cu privire la procuratură, dacă activitatea lui Stoianoglo va obține calificativul „nesatisfăcător”, acesta ar urma să fie demis de către șefa statului, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor. Între timp, Șeful suspendat al Procuraturii se află în arest la domiciliu, fiind cercetat într-un dosar penal inițiat pentru mai multe capete de acuzare. În apărarea sa, Stoianoglo a declarat că dosarul este unul politic.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram