/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un moldovean cu dublă cetățenie, bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Suma se ridică la circa 30 de milioane de lei

02 decembrie 2021, ora 16:10

Un moldovean cu dublă cetățenie este bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), suma se ridică la circa 30 de milioane de lei. 

În data de 29 noiembrie, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au efectuat mai multe percheziții în cadrul cauzei penale.

„Acestuia i se incriminează faptul că, a organizat o schemă infracțională, prin care în scopul de a tăinui sau de a deghiza originea ilicită a banilor obținuți ilegal ca urmare a comiterii altor infracțiuni pe teritoriul altui stat, le-a oferit un statut legal pe teritoriul Republicii Moldova prin procurarea mai multor bunuri mobile și imobile”, se arată în nota informativă emisă.

Astfel, în rezultatul perchezițiilor efectuate au fost ridicate mijloace electronice de comunicare, documente și înscrisuri de ciornă, care vor fi examinate de către procurori, după care ulterior urmează să le fie dată o apreciere juridică.

PA menționează că persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram