politic

De la o instanță la alta! Curtea de Apel Bălți a respins examinarea dosarului privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală

03 decembrie 2021, ora 19:15
Distribuie:

update: Potrivit informațiilor de ultimă oră, ședința de examinarea a retragerii lui Tauber din cursă a fost întreruptă. Avocații acesteia au cerut, din nou, recuzarea judecătorului.  Avocații nu au vrut să spună motivul, declarând că il vor prezenta judecatorului care va examina cererea.

Curtea de Apel Bălți a respins solicitarea avocaților Marinei Tauber, care au cerut strămutarea dosarului privind excluderea clientei lor din cursa electorală.

Potrivit nordnews.md, dosarul a fost restituit  spre examinare în aceeași instanță – Judecătoria Bălți.

„Se respinge demersul reprezentanților candidatului la funcţia de primar al municipiului Bălţi din partea Partidului Politic „Şor” Marina Tauber cu privire la strămutarea acțiunii în contencios administrativ înaintată de Comisia Electorală Centrală împotriva Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2, persoane terțe Partidul Politic „Şor”, Marina Tauber- candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi din partea Partidului Politic ”Șor”, Inspectoratul de Poliţie Bălţi, Nicolai Grigorişin, și Arina Spătaru privind obligarea Consiliului electoral al circumscripţiei electorale municipale Bălţi, nr.2 să emită o hotărâre privind anularea înregistrării concurentului electoral din partea Partidului Politic„Şor”, a doamnei Marina Tauber, candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021 şi turul doi al acestora din 5 decembrie 2021”, se menționează în încheierea Curții de Apel Bălți.

Marina Tilipeț, asistent judiciar la Curtea de Apel Bălți a declarat pentru nordnews.md că instanța a dispus, fără ședință de judecată și fără participarea părților respingerea demersului reprezentanților candidatului la funcția de primar.

Respectiv, dosarul a fost remis înapoi la Judecătoria Bălți.  Reamintim că tot astăzi, Judecătoria de la Bălți a transferat de urgență dosarul la Curtea de Apel Bălți la solicitarea avocaților Marinei Tauber, care au invocat riscul lipsei de imparțialitate din partea unui magistrat.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram