/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

FSEȘ anunță tensiuni în masă în cazul în care Guvernul și Parlamentul nu va identifica resurse financiare pentru a acorda premiul anual angajaților

missing
03 decembrie 2021, ora 16:21

Federația Sindicală a Educației și Științei, care reprezintă interesele a peste 105 mii de angajați din învățământul național, își exprimă îngrijorarea și nedumerirea referitor la decizia Guvernului care prevede ca, salariații din sectorul bugetar să nu primească premiul anual pentru anul 2022. Ba mai mult reprezentanții instituției susțin că nemulțumirea lor ar putea generea într-o creștere a tensiunilor în masă.

Potrivit instituției la propunerea Guvernului premiul anual va fi achitat personalului din unitățile bugetare pentru rezultatele activității în anul de gestiune, deși în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2022, aprobat de către Guvern la 19 noiembrie curent, era prevăzută modificarea articolului menționat din lege, prin care personalul din unitățile bugetare poate beneficia de premiu anual pentru rezultatele activității anului precedent, proporțional timpului efectiv lucrat în anul respective, fapt ce permitea acordarea premiului anual și pentru rezultatele anului 2020.

„Examinând avizele Guvernului la amendamentele la aceste legi anuale importante, putem concluziona despre lipsirea de dreptul de beneficia de premiul anual nu doar aferent rezultatelor anul 2020, dar și despre incertitudinea achitării premiul annual aferent anului 2021 în anul curent, fapt ce este inadmisibil,mai cu seamă în contextual în care majorarea valorilor de referință este planificată de doar 5,6% – 5,9% în condițiile în care prețurilor medii de consum doar în perioada a 10 luni ale anului 2021 au crescut cu 8,29%, urmînd să crească pînă la finele anului reieșind din majorarea tarifelor la resurse energetice care vor afecta puterea de cumpărare a populației în ansamblu”, se arată într-o notă informativă a Federației.

Totodată, reprezentanții instituției chheamă Guvernul și Parlamentul pentru a indetifica resurse financiare pentru onorarea angajaților.

„Chemăm Guvernul și Parlamentul să indentifice resursele financiare necesare pentru onorarea angajamentelor sale referitor la acordarea premiului anual pentru cei peste 150 de mii de salariații din sectorul bugetar întru evitarea nemulțumirilor și creșterea tensiunilor în masă”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram