social

/VIDEO/ Magistrații au decis! Mandatul de arest la domiciliu pe numele șefului suspendat al PG, Alexandru Stoianoglo, prelungit cu 20 de zile

03 decembrie 2021, ora 13:29
Distribuie:

Mandatul de arest la domiciliu pe numele șefului suspendat al Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo, a fost prelungit cu 20 de zile, fiind admis parțial demersurile procurorului. Decizia a fost luată astăzi, 3 decembrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana.

Avocații lui Alexandru Stoianoglo au menționat că vor contesta decizia la Curtea de Apel.

„Pentru mine este clar, puterea face tot posibilul ca eu să nu particip acum la evaluarea care a fost preconizată deja pentru săptămâna viitoare. Se dace tot posibilul pentru înlăturarea mea prin acumularea materialului. Desigur că voi ataca, nu știu de ce, dar o lună în urmă și procurorii și judecătorii au spus că ei nu au reușit să ridice dosarele penale care le examinează altă procuratură. Probele demonstrează că nici eu și nici soția mea nu avem vreo implicare”, a declarat Stoianoglo după anunțarea deciziei.

Amintim că miercuri, 1 decembrie, avocații lui Stoianoglo au reușit să-l înlăture din completul de judecată pe magistratul de instrucție Nicolae Corcea, după ce aceștia au înaintat un șir de recuzări pe numele judecătorului care, potrivit lor, s-ar afla în conflict de interese cu Stioanoglo. Decizia de recuzare a fost luată de magistratul Grigorie Manoli, iar în continuare, judecătorul de instrucție care a examinat demersurile de prelungire a mandatelor de arestare pe numele lui Alexandri Stoianoglo a fost numită Elisaveta Buzu.

La începutul acestei săptămâni, Procuratura Anticorupție a anunțat că a încheiat urmărirea penală pe numele lui Stoianoglo pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Mai exact Stoianoglo este acuzat că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, ar fi dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de peste 160 de mii de lei, prejudiciind astfel bugetul Procuraturii, deoarece, la acel moment, Chitoroagă avea statut de învinuit întrun dosar penal.

Alexandri Stoianoglo a fost reținut la începutul lunii octombrie și, totodată, a fost suspendat din funcție, după ce în biroul de serviciu, dar și în locuința sa au avut loc percheziții. Acesta este învinuit de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor, corupere pasivă și darea de informații minciunoase. Stoianoglo califică acuzațiile care i se aduc drept răzbunare din partea președintei Maia Sandu. Șefa de stat a negat orice implicare și a cerut procurorilor și judecătorilor să fie corecți și echidistanți.

 

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram