politic

Nicu Popescu a avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO. Despre ce au discutat oficialii

03 decembrie 2021, ora 17:55
Distribuie:

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, în cadrul căreia au fost discutate prioritățile Republicii Moldova în cooperarea cu Alianța Nord-Atlantică.

În cadrul întâlnirii secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a reconfirmat angajamentul Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, fiind reiterat sprijinul organizației pentru suveranitatea, integritatea teritorială a Republicii Moldova și respectul pentru statutul de neutralitate al ţării noastre.

„Am apreciat sprijinul statelor NATO și asistența Alianței oferită Republicii Moldova de-a lungul anilor în promovarea reformelor democratice, inclusiv contribuția la modernizarea sectorului de securitate și apărare națională în conformitate cu noile cerințe și evoluții ale mediului de securitate”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Oficialii au discutat despre modalitățile de a susține în continuare procesele de reformare și modernizare din sectorul de apărare al Republicii Moldova, conform necesităților autorităților naționale dar și agenda de cooperare Republica Moldova – NATO.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram