/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

CEC vine cu precizări privind desfășurarea turului II al alegerilor locale în municipiul Bălți

missing
04 decembrie 2021, ora 23:37

Comisia Electorală Centrală anunță că în cazul în care instanța va respinge apelul declarat de Comisie, casând hotărârea Judecătoriei Bălți, sau nu se va expune până la începerea procesului de votare, cele 60 secții de votare din mun. Bălți se vor deschide în regim obișnuit, la ora 7:00, pentru desfășurarea turului II de scrutin.

În cazul în care Curtea de Apel va menține decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral, indiferent de ora pronunțării deciziei, membrii Comisiei se vor întruni de urgență în ședință extraordinară pentru a se expune asupra desfășurării turului II de scrutin, dacă nu sunt întrunite cerințele prevăzute de art.145 alin. (2) din Codul electoral.

„În contextul examinării de către Curtea Supremă de Justiție a strămutării cererii de apel, Comisia Electorală Centrală (CEC) informează opinia publică despre acțiunile ulterioare ce țin de desfășurarea turului II de scrutin în municipiul Bălți. Subliniem că cererea de bază examinată de instanța de apel are ca obiect anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic „Şor” la funcția de primar al municipiului Bălți”, se arată în nota informativă emisă de CEC.

Amintim că avocații Marinei Tauber au cerut recuzarea completului de judecători și strămutarea dosarului la altă Curte de Apel. Prin urmare Curtea Supremă de Justiție urmează să ia o decizie asupra cererii de strămutare a judecării cauzei în privința candidatei Marina Tauber.

Deși mâine, 5 decembrie urmează să se desfășoare turul doi al alegerilor pentru Primăria Bălți, „soarta” bălțenilor încă este incertă. Asta după ce  miercuri, 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți să anuleze înregistrarea lui Tauber în cursa electorală pentru Primăria Bălți. Pro au votat 6 membri ai Comisiei, iar doi au declarat abținere.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram