/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ortodocsii sărbătoresc astăzi Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiții pentru spor și sănătate

04 decembrie 2021, ora 11:10

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi, 4 decembrie, Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Sărbătoarea este cunoscută în popor sub numele de Ovidenie sau Vovidenie.

Potrivit tradițiilor această sărbătoare este aducătoare de noroc și bucurie, astfel în această zi credincioșii trebuie să se roage pentru împlinirea celor mai mari dorințe din viața lor.

În această zi în casa fiecărui credincios trebuie să fie aprinsă o candelă. Se spune că focul care arde toată ziua și toată noaptea este pentru viața îndelungată și sănătatea membrilor familiei.

Dacă în această noapte va fi cer senin, anul viitor va fi secetos, iar pomii nu vor avea roadă. Dacă plouă sau ninge, va urma o iarnă grea și un an roditor.

În această zi fetele necăsătorite își pot afla ursitul prin diferite metode, iar ușile și ferestre se ung cu usturoi pentru a alunga spiritele rele.

Sursa: clik.ro

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram