/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Reprezentanții Marinei Tauber susțin că vor contesta deciza Judecătoriei Bălți la Curtea de Apel, iar aceasta „rămâne concurent electoral”

missing
04 decembrie 2021, ora 13:01

Avocații care au reprezentat-o pe Marina Tauber în fața instanței de judecată au declarat că vor contesta decizia Judecătoriei Bălți de a o exclude pe candidata din partea Partidului Politic „ȘOR” din cursa electorală pentru primăria Bălți, iar candidata rămâne în cursa electorală atât timp cât buletinele deja au fost tipărite.

„Astăzi suntem martori că această hotărâre are acelaș context politic la fel ca și hotărârea Comisiei Electorale Centrale. Această hotărâre este una executorie, iar doamna Tauber rămâne în continuare concurent electoral. Următoarea instanță care urmează să pronunțe o decizie este Curtea de Apel Bălți. Buletinele de vot au fost deja tipărite, iar în ele au fost incluși primii doi concurenți electorali, iar aceste buletine deja au fost repartizate în secțiile de votare”, a declarat Vadim Banaru, reprezentantul Marinei Tauber la CEC.

Vadim Banaru consideră că candidata pe care o reprezintă este „supusă unei presiuni politice de nivel înalt”. Astfel face apel către judecătorii Curții de Apel Bălți „să facă justiție și să nu se implice în jocurile politice murdare”.

Contactați de căre TV8, reprezentanții CEC nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne oferi un răspuns referitor la cum vor desfășura turul II al alegerilor locale la Bălți, mâine 5 decembrie.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram