social

Asociația Judecătorilor are un președinte interimar, desemnat până la desfășurarea Congresului. Despre cine este vorba

05 decembrie 2021, ora 11:42
Distribuie:

Asociația Judecătorilor din Republica Moldova are un președinte interimar. Este vorba despre magistratul Judecătoriei Buiucani, Ion Chirtoacă. Acesta va deține interimatul până la desfășurarea Congresului Asociației Judecătorilor, planificat să aibă loc în 5 februarie 2022. 

 Concomitent, Consiliul executiv al Asociației Judecătorilor din Republica Moldova a dezbătut și acceptat în principiu opinia Asociației Judecătorilor din Republica Moldova asupra proiectului conceptului privind evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor, elaborat de către președintele în demisie al asociației, Clima Vladislav, împuternicind președintele interimar, Ion Chirtoacă cu definitivarea și publicarea opiniei.

Vladislav Clima a demisionat din funcția de președinte al Asociației Judecătorilor din Republica Moldova în urmă cu două zile.

„Fără o justiție independentă nu poate exista nici democrație, nici stat de drept, nici garantarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Spre regret, atacurile la care a fost supus sistemul judecătoresc în ultimii ani, au rezultat cu diminuarea încrederii și distorsionarea percepției societății”, a declarat atunci Vladislav Clima.

Clima este magistrat la Curtea de Apel Chișinău. În 28 iunie, șefa statului Maia Sandu a anulat decretul prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, întrucât, potrivit ei, CSM ar fi încălcat procedurile legale și ar fi admis un conflict de interese inadmisibil, atunci când a propus numirea lui Clima în această funcție. Clima a solicitat magistraților să verifice legalitatea decretului prin care a fost demis din funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Procesul dintre Sandu și Clima încă se află în instanță

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram