politic

Avocații Marinei Tauber se vor adresa la CEDO, după anularea turului doi de scrutin de la Bălți. Se așteaptă decizia CSJ!

05 decembrie 2021, ora 16:18
Distribuie:

Avocații Marinei Tauber, candidată la funcția de primar al municipiului Bălți susțin că se vor adresa Curții Europene a Drepturilor Omului, după ce Curtea de Apel Bălți a anulat înregistrarea reprezentantei Partidului Politic „Șor” în cursă, iar în consecință, CEC a suspendat turul doi de scrutin, care urma să aibă loc duminică, 5 decembrie. 

„Suntem siguri că va veni momentul când Republica Moldova va fi condamnată peste aceste abuzuri, iar persoanele vinovate pentru acest dezmăț vor fi atrase la răspundere, inclusiv penală”, a spus avocatul Vadim Banaru.

Potrivit apărătorului, a fost deja depusă o cerere de recurs la Curtea Supremă de Justiție și că, cel mai probabil, procesul va continua pe parcursul întregii viitoare săptămâni. Banaru a criticat decizia CEC, menționând că votarea ar fi trebuit să aibă loc, instanța urmând să se pronunțe ulterior asupra validării rezultatelor.

Și Marina Tauber a adus numeroase critici după ce a scrutinul a fost suspendat. Candidata a învinuit-o pentru toate pe șefa statului, Maia Sandu, despre care spune că a instaurat dictatura în țară.

„Ne-am trezit în noul stat dictatorial, condus de un Lukașenko în fustă, care împreună cu slugile ei au adus abuzul și înălcarea legilor la un nou nivel, care nu a mai fost atins de nimeni până acum”, a declarat Tauber într-un briefing.

Candidata PP „Șor” susține că deciziile instanței, în ceea ce o privește, au fost făcute sub presiune. În context, a făcut trimitere la președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, șeful SIS, Alexandru Esaulenco, președintele Curții de Apel Bălți Ion Talpă și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. L-am găsit la telefon pe Musteață, care ne-a declarat scurt că respinge orice acuzați legată de acest subiect.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram