/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Reacții după suspendarea turului doi al alegerilor de la Bălți! PAS: Toți actorii electorali trebuie să fie în condiții egale

05 decembrie 2021, ora 12:20

Au apărut și primele reacții după suspendarea turului doi al alegerilor locale de la Bălți, în condițiile în care CEC a constatat imposibilitatea desfășurării acestora după ce a luat act de hotărârea Judecătoriei Bălți și decizia Curții de Apel Bălți, care a menținut decizia instanței de fond, cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber.

Într-un comunicat de presă, Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că a luat act de decizia instanței de a anula înregistrarea unui candidat acuzat de încălcarea repetată a legislației electorale și, ca efect, suspendarea alegerilor pentru primăria municipiului Bălți.

„Într-un stat democratic toți actorii electorali trebuie să fie în condiții egale, folosind resurse permise în limita legii și orice abateri de la acest principiu trebuie să fie sancționate exemplar de către instituțiile statului”, potrivit PAS.

După ce Curtea de Apel Bălți a decis să mențină decizia instanței de fond și să anuleze înregistrarea Marinei Tauber în cursa electorală, candidata s-a adresat la Curtea Supremă de Justiție. Turul doi al alegerilor locale de la Bălți este suspendat, până la o decizie definitivă a instanței.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram