/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Sindicaliștii ies luni la protest în fața Parlamentului! Ce îi nemulțumește

missing
05 decembrie 2021, ora 20:58

Sindicaliștii din sistemul bugetar anunță că intenționează să picheteze luni dimineață sediul Parlamentului Rep. Moldova. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că legea bugetului, care urmează a fi votată luni în lectură finală, nu prevede premiul anual pentru angajații din sistemul bugetar. 

„Or, prin aprobarea în cadrul ședinței Guvernului din 3 decembrie 2021, a avizelor la amendamentele proiectelor Legii bugetului de stat pentru anul 2022 și Legii pentru modificarea unor acte normative (politica bugetar-fiscală pentru anul 2022), premiul anual pentru salariații din sectorul bugetar pentru anul 2020 nu va fi achitat”, se menționează într-un comunicat al Confederației Naționale a Sindicatelor.

„Astfel, examinând avizele Guvernului la amendamentele acestor legi anuale importante, putem concluziona despre lipsirea de dreptul de a beneficia de premiul  anual nu doar aferent rezultatelor anului 2020, dar și despre incertitudinea achitării premiul anual aferent anului 2021 în anul curent, fapt care este inadmisibil, mai cu seamă în contextual în care majorarea valorilor de referință este planificată de doar 5,6% – 5,9% în condițiile în care prețurile medii de consum doar în perioada a 10 luni ale anului 2021 au crescut cu 8,29%, urmând să crească până la finele anului, pornind de la majorarea tarifelor la resursele energetice care vor afecta puterea de cumpărare a populației în ansamblu”, se mai arată în comunicatul sindicaliștilor.

În context, Confederația Națională a Sindicatelor cere Legislativului ca personalul din unitățile bugetare să beneficieze în continuare de premiul anual pentru rezultatele activității din anul precedent și alocarea mijloacelor financiare necesare în acest sens.

Sindicaliștii au cerut și o întrevedere cu spicherul Parlamentului și președintele Comisiei economie, al Comisiei protecție socială și celei pentru cultură, educație, tineret, sport și mass media.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram