economie

Edificarea construcțiilor capitale în zonele spațiilor verzi ar putea fi interzisă

06 decembrie 2021, ora 19:51
Distribuie:

Deputații au votat pentru stabilirea interdicției de a edifica construcții capitale în spațiile verzi ale localităților urbane și rurale. Un proiect în acest sens a fost aprobat astăzi, în prima lectură, cu votul a 56 de parlamentari.

În nota informativă, autorii documentului stipulează că aceste modificări legislative sunt necesare, pentru a stopa actele de corupție și de protecționism.

Astfel, administrația publică locală va putea emite doar autorizații pentru amplasarea obiectivelor şi instalațiilor compatibile cu spațiile verzi, şi anume a celor pentru practicarea sportului, jocurilor şi odihnei, sau a obiectivelor cu caracter cultural-artistic și unități comerciale mobile.

De asemenea, proiectul prevede și modificarea Codului contravențional, pentru sancționarea faptelor de construcție sau amplasare neautorizată a obiectivelor pe teritoriul spațiilor verzi, proprietate publică.

Așadar, Codul contravențional a fost completat cu un articol, care prevede amenzi pentru cei care încalcă legislația. Mărimea contravenției pentru persoanele fizice variază de la 3000 la 4500 de lei. Persoanele cu funcții de răspundere riscă amenzi în valoare de la 10.500 la 13.500 de lei, iar, pentru persoanele juridice, mărimea contravenției variază de la 12.000 la 15.000 de lei.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram