politic

Marina Tauber propune crearea unui „Front al salvării Naționale”. „Îndemnăm să se unească toate forțele politice...”

06 decembrie 2021, ora 13:52
Distribuie:

Marina Tauber, deputat din partea Partidului „ȘOR”, rămasă în afara cursei electorale pentru funcția de primar al municipiului  Bălți, vrea crearea  unui „Front al Salvării Naționale”.  Tauber a făcut această propunere cu puțin timp înainte de începutul ședinței în plen a Parlamentului.

Fosta candidată la funcția de primar de Bălți acuză actuala guvernare că a capturat toate instituțiile statului și instaurează dictatura.

„Din numele fracțiunii Partidului „ȘOR”, propunem inițierea creării Frontului Salvării Naționale și elaborarea unei declarații comune la nivel parlamentar privind declararea caracterului captiv al statului. Îndemnăm să se unească toate forțele politice parlamentare și extraparlamentare, precum și membrii societății civile și ai mediului academic”, a declarat Marina Tauber.

Deputata s-a adresat, inclusiv legislatorilor PAS pe care i-a îndemnat să dea curs invitației.

Amintim că Marina Tauber a fost exclusă din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți la solicitarea Comisiei Electorale Centrale, care a depistat ilegalități serioase în raportul financiar al candidatului „ȘOR”.

Decizia a fost pronunțată de instanță după un șir de procese judiciare interminabile, care au durat două zile. În opinia celor de la Partidul „ȘOR”, aceasta a fost o comandă  politică.

„Această grupare politică și-a subordonat total Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție, Comisia Electorală Centrală, Consiliul Superior al Magistraturii, instituția Avocatului Poporului, Agenția Națională de Integritate, Compania de Stat „Teleradio Moldova” și multe alte instituții și subdiviziuni, care au ajuns să fie subordonate unui singur centru de comandă și să acționeze în strictă conformitate cu interesele puterii politice”, a declarat Marina Tauber.

Marina Tauber a mai declarat că nu renunță și că va lupta în continuare pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram