social

Primarul Capitalei face apel către deputați pentru a fi mărit salariul bucătarilor din instituțiile de învățământ. „Haideți înainte de a cere să și dăm ceva acestor oameni”

06 decembrie 2021, ora 10:07
Distribuie:

Primarul Capitalei, Ion Ceban face apel către deputații din Parlament și solicită să fie revizuită valoarea de referință și salarizarea personalului din blocurile alimentare din instituțiile de învățământ. Acesta susține că situația este dezastruasă în contextul în care oamenii sunt nevoiți să muncească în condiți neadecvate cu un salariu foarte mic.

„În contextul ultimelor informații apărute în spațiul public. Am văzut că unii își dădeau cu părerea pe rețelele de socializare, președinți de comisii și tot felul de experți de pe Facebook. Aceștia spuneau că mâncarea în grădinițe și în instituțiile școlare nu este atât de gustoasă. Dar vreau să fie foarte clar, pe lângă salariul neatractiv și orele suplimentare de muncă, personalul activează  în condiții foarte complicate, începând programul de lucru la ora 06:00. Noi am solicitat să fie revizuită valoarea de referință și salarizarea personalului auxiliar din instituțiile de învățământ, pentru că situația este dramatică peste tot”, a relatat edilul în cadrul sedinței săptămânale a primăriei.

Potrivit primarului problema cea mai gravă este insuficiența cadrelor din blocurile alimentare, deoarece în mare parte personalul care pleacă din funcție nu este suplinit.

„Personalul de la blocurile alimentare este remunerat cu un salariu derizoriu, salariul lunar brut este 2322 de lei, iar bucătarul auxiliar aproximativ 2000 de lei.  Dacă vrem mâncare gustoasă și de o calitate înaltă trebuie să avem oameni noi care să-i  înlocuiască pe oamenii care plecă. Pentru blocurile alimentare din grădinițe sunt prevazute 585 de lucrători, dar lucrează doar 456, vârsta medie a personalului auxiliar fiind de 57-65 de ani. În mare parte în cazurile în care personalul demisionează, locurile nu sunt suplinite”, a mai spus Ion Ceban.

În acest context primarul Capitalei vine cu un apel către deputații din Parlament care astăzi, 6 decembrie urmează să se întrunească în ședință.

„Parlamentul se întrunește pentru a vota în grabă bugetul, dar vreau să spun că pe lângă salariu neatractiv, persoanlul lucreaza în condiții neadecvate cu un salariul de 2322 de lei. Un deputat intră într-o seară în magazin și iese cu sacoșa de valoarea salariului bucătarului. Eu am văzut personal. Domnilor deputați haideți înainte de a cere să și dăm ceva acestor oameni”.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram