politic

Rezultatele turului doi al alegerilor care au avut loc duminică în cinci localități. Trei primari independenți și doi pe liste de partid

06 decembrie 2021, ora 09:57
Distribuie:

Comisia Electorală Centrală anunță că structurile electorale ierarhic inferioare au încheiat procesul de numărare a voturilor în cele cinci localități unde duminică a avut loc turul doi al alegerilor noi. Astfel, în urma scrutinului, trei candidați independenți au obținut fotolii de primar. 

Totodată, Partidul Acțiune și Solidaritate s-a ales cu alți doi primari – la Bălceana, raionul Hâncești și la Cneazevca, raionul Leova.

Potrivit legislației electorale, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

Duminică, 5 decembrie, urma să se desfășoare turul doi de scrutin și la Bălți, însă alegerile au fost suspendate, după ce Curtea de Apel Bălți a decis să anuleze înregistrarea Marinei Tauber în cursa electorală, din motiv că nu și-ar fi declarat toate cheltuielile financiare de campanie.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram