/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Rezultatele turului doi al alegerilor care au avut loc duminică în cinci localități. Trei primari independenți și doi pe liste de partid

missing
06 decembrie 2021, ora 09:57

Comisia Electorală Centrală anunță că structurile electorale ierarhic inferioare au încheiat procesul de numărare a voturilor în cele cinci localități unde duminică a avut loc turul doi al alegerilor noi. Astfel, în urma scrutinului, trei candidați independenți au obținut fotolii de primar. 

Totodată, Partidul Acțiune și Solidaritate s-a ales cu alți doi primari – la Bălceana, raionul Hâncești și la Cneazevca, raionul Leova.

Potrivit legislației electorale, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

Duminică, 5 decembrie, urma să se desfășoare turul doi de scrutin și la Bălți, însă alegerile au fost suspendate, după ce Curtea de Apel Bălți a decis să anuleze înregistrarea Marinei Tauber în cursa electorală, din motiv că nu și-ar fi declarat toate cheltuielile financiare de campanie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram