/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Transportatorii vor tarife majorate și anunță noi proteste. Promit să aducă în PMAN cel puțin 200 de microbuze

06 decembrie 2021, ora 12:32

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță noi acțiuni de protest în Capitală. Se anunță că în ziua protestului, care urmează să fie stabilită ulterior, va fi sistat parțial transportul public, iar  în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) vor fi aduse cel puțin 200 de microbuze.

Transportatorii vor majorarea tarifelor pentru călătorii.

„Ținând cont de faptul că MIDR, examinând problema tarifului la serviciile de transport  a lansat mai multe acuzații și argumente speculative, nu a efectuat și nu a prezentat calculele proprii, a evitat să discute și să soluționeze problemele indicate de transportatori, ANTA continuă să activeze în cadrul schemelor corupționale, iar ministerul le protejează, transportatorii în decursul acestei săptămâni vor anunța data organizării unui nou protest. Tărăgănarea examinării și soluționării problemelor transportatorilor va genera noi proteste, fiecare din care va avea amploare mai mare decât precedentul.”, se arată într-un comunicat emis de APOTA.

Pe 25 noiembrie, transportatorii auto de pasageri au mai organizat un protest în capitală. Atunci în PMAN au fost aduse 100 de microbuze. Nemulțumirile  operatorilor de transport sunt orientate împotriva  Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), care  a respins „fără nicio justificare” solicitarea restituirii accizelor la combustibil pentru transportatori, revizuirea și aprobarea tarifelor actualizate în transportul public de pasageri.

Mai mult, transportatorii acuză MIDR că ar favoriza și încuraja scheme și ilegalități în domeniu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram