/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ultimă Oră! Boris Marcoci se retrage din cursa electorală pentru funcția de primar la Bălți

missing
06 decembrie 2021, ora 15:46

Boris Marcoci, candidatul înaintat de către Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru funcția de primar al municipiului Bălți, care s-a clasat pe locul trei în primul tur de scrutin al alegerilor de la Bălți, după numărul voturilor, renunță la cursa electorală pentru Primăria Bălți. Anunțul a fost făcut de reprezentanții PAS.

„Pentru a evita orice speculaţii, PAS anunţă retragerea din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi a candidatului său, Boris Marcoci. Decizia urmează a fi formalizată de către forurile statutare ale partidului în decursul zilei de mâine”, se arată într-o notă informativă.

În această situație, lupta pentru fotoliul de primar se va da între candidatul independent, Nicolai Grigorișin și următorul candidat Alexandr Nesterovschi, înaintat de BECS.

Amintim că, duminică, 5 decembrie în municipiul Bălți urma să fie desfășura turul doi al alegerilor locale noi, însă Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat imposibilitatea organizării scrutinului cu participarea unui singur candidat, asta după ce Judecătoria Bălți a hotărât anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic “Șor” la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți.

CEC a stabilit că suma mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul “Fond electoral” al concurenților electorali, participanți în turul II, nu va depăși valoarea plafonului stabilit anterior pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie, în care se includ și cheltuielile deja raportate pentru turul I de scrutin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram