politic

Candidatul Alexandr Nesterovschi boicotează alegerile locale din municipiul Bălți

07 decembrie 2021, ora 16:03
Distribuie:

Candidatul din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi anunță că boicotează alegerile de la Bălți, motivând că aceste alegeri „sunt discreditate și nu au nici legitimitate morală, politică, nici legală”.

„Declarăm boicotarea abuzurilor și acțiunilor ilegale comise de reprezentanți ai administrației prezidențiale, guvernării și CEC”, anunță Nesterovschi.

Potrivit acestuia, decizia de a boicota alegerile vine după ce a discutat cu Igor Dodon, dar și cu colegii de partid care împărtășesc aceeași părere. Nesterovschi îl îndeamnă pe Nicolai Grigorișin, dar și pe ceilalți candidați să boicoteze alegerile și să iasă din cursa electorală.

„Haideți cu toții să dăm dovadă de solidaritate și unitate, să dovedim dictaturii partidului de guvernământ că orașul Bălți nu poate fi batjocorit. Să spunem nu alegerilor ilegale din Bălți, să spunem nu dictaturii, să spunem nu abuzurilor, să spunem nu încercărilor regimului dictatorial de a pune stăpânire pe orașul nostru”, scrie acesta pe pagina sa de socializare.

În această situație, lupta pentru fotoliul de primar se va da între candidatul independent, Nicolai Grigorișin și următorul candidat, care a obținut cele mai multe voturi după Nesterovschi. Următorul candidat înaintat de Partidul Patrioții Moldovei este Nicolai Chirilciuc.

Contactat de tv8.md președintele partidului „Patrioții Moldovei”, Mihail Garbuz nu a confirmat dacă candidatul înaintat de către partid va intra în cursa electorală din motiv că acesta ar fi în străinătate.

„Nu vă pot oferi mai multe informații, deoarece până în acest moment, nu am făcut legătura cu doamnul Chirilciuc pentru că la moment se află în străinătate. Decizia de a boicota alegerile le aparține, noi avem părerea noastră, iar mai târziu o vom face publică”, a declarat Mihail Garbuz.

Asta după ce Boris Marcoci, candidatul înaintat de către Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru funcția de primar al municipiului Bălți, care s-a clasat pe locul trei în primul tur de scrutin al alegerilor de la Bălți, după numărul voturilor, a renunțat la cursa electorală pentru Primăria Bălți.

Amintim că, duminică, 5 decembrie în municipiul Bălți urma să fie desfășura turul doi al alegerilor locale noi, însă Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat imposibilitatea organizării scrutinului cu participarea unui singur candidat, asta după ce Judecătoria Bălți a hotărât anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic “Șor” la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți.

Sursa: cec.md

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram