/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Medicul Irinel Popescu, care a asistat primul transplant de ficat din Moldova, trismis în judecată pentru că ar fi mituit cu 100 de mii de euro procurorii DNA

missing
08 decembrie 2021, ora 19:50

Medicul Irinel Popescu care a asistat echipa de medici a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, care a realizat primul transplant de ficat în Republica Moldova a fost trimis pe banca acuzațiilor după ce a mituit ofițerii Direcției Naționale Anticorupție din România cu 100 de mii de euro, scrie Libertatea.ro. 

Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie şi Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni, ar fi promis 100 de mii de euro procurorilor DNA care-l urmăreau în alte dosare, pentru ca aceştia să ridice sechestrele şi să dispună soluţii de netrimitere în judecată.

Procurorii DNA au anunțat că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a medicului Irinel Popescu și al unui administrator al unei societăți comerciale care este acuzat de complicitate la dare de mită. În perioada decembrie 2017 – februarie 2018, inculpatul Popescu Irinel, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi promis că va oferi suma dată organelor de urmărire penală din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, învestite cu instrumentarea și soluționarea unor cauze în care acesta ar fi fost vizat.

Ulterior, cu toate aceste „încercări”, la data de 31 martie 2021, inculpatul Popescu Irinel a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, iar cei doi inculpaţi se află în stare de libertate. În luna martie, medicul Irinel Popescu, care s-a aflat la conducerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate în 2009, a fost trimis în judecată de DNA alături de fostul preşedinte al CNA din perioada 2007-2009 Vasile Ciurchea, pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Procurorii îi acuză că ar fi încheiat ilegal acte adiționale ce ar fi permis atribuirea unor contracte supraevaluate privind sistemul informatic al instituției, ceea ce ar fi produs CNAS un prejudiciu de peste 8 milioane de euro. Ei sunt acuzați că, în schimb, ar fi primit sume de bani fie în folos propriu, fie pentru anumite firme.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram