/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Parlamentul din Chile a aprobat căsătoria între persoanele de același sex și dreptul acestor cupluri de a adopta copii

missing
08 decembrie 2021, ora 10:57

Parlamentul chilian a aprobat marţi, 7 decembrie, căsătoria între persoane de acelaşi sex şi dreptul acestor cupluri de a adopta copii. Proiectul legislativ a fost aprobat de senat cu 21 de voturi pentru  și opt împotrivă, urmată de cea a Camerei Deputaților unde a fost aprobată cu 82 de voturi pentru, scrie Digi24.ro.

Proiectul a fost criticat de blocul conservator al dreptei chiliene aflată la putere, dar a obţinut totuşi o majoritate de voturi „pentru” în fiecare etapă a procesului legislativ într-un parlament dominat de opoziţie.

Actualul preşedinte, conservatorul Sebastian Pinera, în timpul discursului său anual privind starea țării, pe care l-a susținut în luna iunie, a promis că va promova legea, subliniind și că Chile trebuie să „garanteze această libertate și demnitate tuturor oamenilor”.

„Cred că ar trebui să aprofundăm valoarea libertății, inclusiv libertatea de a iubi și de a forma o familie cu persoana iubită”, a adăugat liderul de dreapta.

Printre cei mai mari critici ai inițiativei legislative s-a numărat parlamentarul evanghelic Leonidas Romero, care a descris proiectul de lege drept „o trădare extraordinară pentru lumea creștină”.

„Prin aprobarea căsătoriei pentru toţi, Chile a atins o etapă istorică şi decisivă pentru progresul şi consolidarea drepturilor omului ale cuplurilor de acelaşi sex şi ale familiilor homoparentale, care au fost toate, fără distincţie, discriminate şi încălcate de la originile ţării noastre”, a relatat într-un comunicat Mişcarea pentru integrarea şi eliberarea homosexuală (Movilh), care milita de mai mulţi ani pentru autorizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Chile se alătură astfel statelor latino-americane precum Costa Rica, Ecuador, Columbia, Brazilia, Uruguay, Argentina şi 14 din cele 32 de state ale federaţiei mexicane, care au autorizat căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram