/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

/DOC/ Parlamentul a votat, în primă lectură, un proiect de lege care prevede efectuarea auditului public extern în domeniul gazelor naturale

missing
09 decembrie 2021, ora 16:02

În premieră, Curtea de Conturi a Republicii Moldova va efectua un audit public extern în domeniul gazelor naturale. Parlamentul a votat, astăzi, 9 decembrie, în prima lectură, proiectul de lege respectiv.

Misiunea de audit va fi realizată cu derogare de la prevederile Legii privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi și Legii privind societățile pe acțiuni. Derogarea va permite desfășurarea auditului la întreprinderile din domeniu, indiferent de tipul de proprietate, de forma juridica sau de cota deținută de stat în capitalul acestora.

Auditul va avea ca obiectiv evaluarea activității entităților din domeniul gazelor naturale sub aspectul conformității cheltuielilor și investiților  efectuate.

„Ne dorim să înțelegem mai bine modul în care a fost administrat acest domeniu, în care au fost semnate contractele și au avut loc investițiile”, a punctat vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian.

Deputatul a specificat că auditul respectiv este diferit față de auditul datoriei agreat în cadrul protocolului negocierilor pe subiectul livrării gazelor naturale, care urmează a fi realizat de o companie internațională contractată de Guvernul Republicii Moldova.

Se propune ca raportul auditului în domeniul gazelor naturale să fie prezentat de Curtea de Conturi până la 31 octombrie 2022.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram