/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Natalia Moloșag s-a răzgândit. Nu mai vrea să demisioneze din funcția de Avocat al Poporului și a solicitat anularea cererii depuse la Parlament

missing
09 decembrie 2021, ora 11:53

Natalia Moloșag anunț s-a răzgândit! Oficiul Avocatului Poporului anunță într-un comunicat de presă că ombudsmanul a solicitat anularea cererii de demisie depuse anterior în Parlamentul Republicii Moldova.

„Decizia de a solicita anularea cererii de demisie a fost luată urmare a constatărilor controlului general asupra patrimoniului Oficiului Avocatului Poporului, desfășurat în cadrul instituției în perioada 11 octombrie – 08 decembrie 2021 de către comisia de inventariere”, se menționează în comunicat.

De asemenea, Moloșag își motivează ultima decizie prin intenția de a „nu periclita activitatea Oficiului Avocatului Poporului și de a asigura continuitatea activității instituției, precum și dorința de a asigura desfășurarea corectă, la timp a proceselor în derulare din activitatea OAP, în special în perioada de sfârșit a anului de gestiune”.

Totodată,  Natalia Moloșag consideră că Instituția Națională pentru Protecția Drepturilor Omului trebuie să activeze, să monitorizeze respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova indiferent de orice impedimente.

Amintim că, pe 2 decembrie, Avocata Poporului, Natalia Moloșag, a depus cerere de demisie din funcția de Avocat al Poporului  din propria inițiativă. Decizia s-a înscris  în contextul în care, cu o zi înainte, Natalia Moloșag a recunoscut că l-a angajat pe Dumitru Godorog, un fost client de-al său, condamnat anterior pentru proxenetism, menționând că i-a oferit un loc de muncă pentru „a-l încadra în societate”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram