Război în Ucraina, ziua 278: Pisaniile lui Ștefan cel Mare sunt la Herson. Șeful NATO: "Nu îl putem lăsa pe Putin să câștige"

/VIDEO/ Un safir uriaș de 310 kilograme, prezentat de autoritățile din Sri Lanka

12 decembrie 2021, ora 18:16

Autorităţile din Sri Lanka au expus duminică, 12 noiembrie, o nestemată uriaşă, considerată cel mai mare safir natural albastru din lume, care are o greutate de 310 kilograme şi care a fost descoperit într-o mină de pietre preţioase în urmă cu aproximativ trei luni, informează digi24.

Specialiştii locali în gemologie care au examinat safirul au spus că acesta reprezintă una dintre cele mai rare pietre preţioase din lume, întrucât are o greutate care depăşeşte pragul de 300 de kilograme. Experţi de la organizaţii internaţionale urmează să certifice această nestemată în perioada următoare.

Potrivit sursei citate, safirul gigantic a fost expus în faţa reşedinţei unuia dintre proprietarii minei de pietre preţioase din Horana, o localitate aflată la 65 de kilometri sud de Colombo, cel mai mare oraş din Sri Lanka.

Mai mulţi călugări budişti au intonat binecuvântări religioase pentru acest safir, înainte de prezentarea lui în faţa publicului local.

Nestemata a fost găsită în Ratnapura, o regiune bogată în pietre preţioase, unde localnicii au descoperit din pură întâmplare şi cel mai mare ciorchine de safire stelate, în curtea din spatele unei case. Ratnapura este cunoscută şi sub numele de „Capitala pietrelor preţioase” din această ţară din Asia de Sud, lider mondial în exportul de safire şi alte nestemate.

Sri Lanka a câştigat în 2020 aproximativ o jumătate de miliard de dolari din exportul de safire, diamante şi alte nestemate, au raportat reprezentanţii industriei locale de pietre preţioase.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram