/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Când vom putea vota electronic. Detalii de la viceprim-ministrul pentru Digitalizare

missing
14 decembrie 2021, ora 07:42

În mandatul acestui Guvern, „vom pilota votul prin internet la un exercițiu electoral”. Despre asta a anunțat viceprim-ministrul pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Totuși, viceprim-ministrul a refuzat să confirme faptul că la următoarele alegeri parlamentare cetățenii din diasporă vor putea folosi votul electronic, menționând doar că „am putea admite acest lucru”.

„Problema este în instituțiile noastre, ele fiind foarte slabe, dar și în sistemul de securitate a statului. Măsurile pe care trebuie să le întreprindem ne iau un anumit timp, inclusiv prin purificarea sistemului justiției”, a declarat oficialul.

De asemenea, Iurie Țurcanu a subliniat că este necesar un control clar asupra situației alegătorilor, pentru ca aceștia să nu fie influențați în timpul scrutinului electoral.

Viceprim-ministrului pentru Digitalizare a mai spus că se va găsi o soluție pentru cetățenii din diasporă, iar anul viitor vor fi făcute mai multe analize pe segmentul de securitate, pentru a vedea ce mecanisme pot fi puse în funcțiune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram