Război în Ucraina, ziua 217: Mesajul lui Zelenski pentru Putin și rezultatele referendumului. CIA: Armata rusă are multe probleme

diaspora

/DOC/ România și-a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. În ce zonă se află Republica Moldova

29 octombrie 2021, ora 10:44
Distribuie:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) al României a actualizat vineri, 29 octombrie, lista țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova este menținută în zona roșie, rata de incidență fiind de 5,3 la o mie de locuitori, scrie Digi24.

CNSU a aprobat Hotărârea nr. 95 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Olanda și Federația Rusă au intrat în zona roșie ca urmare a creșterii incidenței cazurilor de Covid-19.

În zona roșie au intrat:

  • Olanda, Federația Rusă, Insulele Feroe si Guernsey

În zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Malaysia, Cuba, Grenada, Costa Rica si Antigua si Barbuda
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Cehia, Danemarca, Ungaria, Germania, Elveția, Liechtenstein, Groenlanda, Iordania si Botswana

În zona verde au intrat:

  • Palestina, Bermuda, Curaçao, Montserrat, Insulele Virgine Britanice si Insulele Turks si Caicos.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Potrivit sursei citate, măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană care se află în carantină face un test COVID-19 în a opta zi de izolare şi rezultatul e negativ, poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

diaspora

Permisele de conducere eliberate la Chișinău vor fi recunoscute și în Qatar: Examenul suplimentar, exclus

05 septembrie 2022, ora 18:56
Distribuie:

Moldovenii cu reședința în Statul Qatar pot preschimba permisele de conducere fără a susține un examen suplimentar. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, acest lucru este posibil, deoarece ambele state sunt părţi ale Convenției privind circulația rutieră, 

Totodată, acest subiect a fost promovat în cadrul vizitei prim-ministrei Natalia Gavrilița la Doha în perioada 11-13 iunie.

„MAEIE, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și autoritățile naționale competente continuă eforturile pentru a facilita preschimbarea permiselor de conducere eliberate în Republica Moldova în țările de reședință a diasporei”, se mai arată într-un comunicat al Ministerului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Permisele de conducere ale cetățenilor din RM vor fi recunoscute și preschimbate în Bulgaria, fără examen

04 august 2022, 15:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram