Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

diaspora

/DOC/ România și-a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. În ce zonă se află Republica Moldova

29 octombrie 2021, ora 10:44
Distribuie:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) al României a actualizat vineri, 29 octombrie, lista țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova este menținută în zona roșie, rata de incidență fiind de 5,3 la o mie de locuitori, scrie Digi24.

CNSU a aprobat Hotărârea nr. 95 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Olanda și Federația Rusă au intrat în zona roșie ca urmare a creșterii incidenței cazurilor de Covid-19.

În zona roșie au intrat:

  • Olanda, Federația Rusă, Insulele Feroe si Guernsey

În zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Malaysia, Cuba, Grenada, Costa Rica si Antigua si Barbuda
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Cehia, Danemarca, Ungaria, Germania, Elveția, Liechtenstein, Groenlanda, Iordania si Botswana

În zona verde au intrat:

  • Palestina, Bermuda, Curaçao, Montserrat, Insulele Virgine Britanice si Insulele Turks si Caicos.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Potrivit sursei citate, măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană care se află în carantină face un test COVID-19 în a opta zi de izolare şi rezultatul e negativ, poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram